info@translion.nl Contact

2e spoor Wet verbetering poortwachter

Als een werknemer (langdurig) arbeidsongeschikt wordt, zal de werkgever met de werknemer moeten werken aan de re-integratie. Concreet betekent dit dat de werkgever en de werknemer er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat de werknemer zo snel mogelijk weer deelneemt aan het arbeidsproces.

Informatie 1e spoor
Voordat wij dieper op het 2e spoor ingaan, geven wij eerst meer informatie over het 1e spoor. Binnen het 1e spoor wordt onderzocht of er duurzame mogelijkheden zijn bij de huidige werkgever. Dit kan zijn terugkeer in de eigen (aangepaste) functie of terugkeer binnen de organisatie in een andere functie. Als dit niet mogelijk is, kan een arbeidsdeskundige of bedrijfsarts adviseren om het 2e spoortraject op te starten.

Informatie 2e spoor
Binnen het 2e spoor wordt gezocht naar een passende baan bij een nieuwe werkgever, hierbij rekening houdend met de beperkingen van de medewerker zoals beschreven in de Functionele Mogelijkheden Lijst en het arbeidsdeskundig rapport.

Een adviseur van Trans Lion zal tijdens het intakegesprek de functiemogelijkheden bespreken, zoals benoemd door de arbeidsdeskundige. Hiernaast zal de adviseur in samenwerking met de medewerker eventuele aanvullende functies in kaart brengen. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden, werkervaring, kennis en affiniteit van de werknemer.

Binnen het 2e spoor is de werknemer verplicht om minimaal één sollicitatie per week te verrichten. Trans Lion heeft jobhunters in dienst die werknemers ondersteunen bij het sollicitatieproces. Binnen het traject worden ook de mogelijkheden voor eventuele (om)scholing en werkervaringsplaatsen onderzocht.

Op basis van een contract of detacheringsovereenkomst kan de werknemer werkzaamheden verrichten bij een nieuwe werkgever. Hierbij kan de werknemer het contract bij de huidige werkgever behouden. Het voordeel hiervan is dat de werknemer alsnog de WIA-keuring bij het UWV kan doorlopen.

Het UWV zal de inspanningen binnen het 1e en 2e spoor beoordelen bij de WIA-keuring.

Kenmerken 2e spoorbegeleiding Trans Lion:

  • Optimale inspanningsverrichting in het 2e spoor Wet verbetering poortwachter, volgens UWV protocol
  • Landelijke dekking (begeleidende gesprekken vinden bij de medewerker thuis plaats of, indien gewenst, op locatie)
  • Een vast aanspreekpunt (adviseur) per traject
  • Ondersteuning bij het sollicitatieproces door onze in-house jobhunters

Wilt u meer informatie over onze begeleiding in het 2e spoor?
Neem dan vrijblijvend contact op met:

Telefoon 010-2643030 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.