Equilar

WW en eigenrisicodragers

Duurzame terugkeer op de arbeidsmarkt

Werkgevers in de sector overheid en onderwijs zijn verplicht eigenrisicodrager (ERD) voor de Werkloosheidswet (WW). Bent u eigenrisicodrager dan betaalt u geen WW-premie. U betaalt wel de kosten van de WW-uitkering als uw werknemer werkloos wordt. Ondanks dat werknemer vaak geen beperkingen heeft door ziekte, dient u de werknemer te begeleiden naar ander werk.

Als u eigenrisicodrager bent voor de WW helpt u de ex-werknemer bij de re-integratie wanneer deze een WW-uitkering aanvraagt. Dit is niet alleen in het belang van uw ex-werknemer, maar ook van uw organisatie. Op het moment dat uw werknemer een WW-uitkering krijgt, brengt het UWV deze bij u in rekening. Een snelle terugkeer van een ex-werknemer op de arbeidsmarkt heeft daarom naast een maatschappelijk ook een financieel voordeel.

 

Verplichtingen re-integratie WW

Zowel de werkgever als de ex-werknemer dienen zich te houden aan verplichtingen binnen de WW. Zo geldt in de meeste gevallen een sollicitatieplicht en moet de ex-werknemer passend werk accepteren.

 

Wat kan Trans Lion betekenen?

De praktijk leert dat het voor werkzoekende vaak lastig is om geheel zelfstandig een baan te vinden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder: leeftijd, éénzijdige werkervaring, onvoldoende vooropleiding of matige sollicitatie- en presentatievaardigheden.

Trans Lion brengt tijdens een intake met de ex-werknemer de kansen en belemmeringen in kaart. We stellen een trajectplan op en leggen afspraken vast. We ondersteunen uw ex-werknemer gedurende het traject en trainen deze binnen het sollicitatieproces. Ons doel is een duurzame terugkeer op de arbeidsmarkt.

Bekijk ook:

Meer informatie over ons traject?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.