info@translion.nl Contact

Arbodienst Equilar neemt Trans Lion over en biedt daarmee totaaloplossing duurzame inzetbaarheid

Arbodienstverlener Equilar neemt branchegenoot Trans Lion over en investeert daarmee in haar dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Equilar is een landelijk opererende arbodienst gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Ze biedt werkgevers ondersteuning bij preventie, verzuim en duurzame inzetbaarheid met een groot aanbod aan bedrijfsartsen en andere specialisten. De missie van Equilar is om de solide partner te zijn van werkgevers die inzetbaarheid op een positieve en ambitieuze manier centraal stellen. De overname van Trans Lion sluit hier goed op aan.

Werk is meer dan alleen een baan. “We leven langer, werken langer door én omdat de inhoud van het werk voortdurend verandert, hebben we sneller en vaker nieuwe kennis en vaardigheden nodig.” aldus Monique Schutrups, algemeen directeur Equilar. “Werkgevers die investeren in de duurzame

inzetbaarheid van hun werknemers, hebben minder verzuim, een betere werksfeer en een hogere productiviteit. Door de overname van HRM dienstverlener Trans Lion, kunnen we onze klanten hier optimaal bij ondersteunen.”

Persoonlijke benadering

Trans Lion ondersteunt sinds 2000 landelijk werkgevers met verschillende HRM-vraagstukken. Hieronder valt bijvoorbeeld begeleiding bij langdurig ziekteverzuim (2e spoor), 3e spoor, werving en selectie, loopbaanbegeleiding, personeelsbeheer en outplacement.

Veeru Ramcharan, mede-eigenaar Trans Lion: “We merken dat de markt erg dynamisch is en dat klanten meer van ons vragen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Door samen te gaan met Equilar willen we onze organisatie uitbreiden met relevante kennis en expertise. Ik kijk met veel vertrouwen naar een toekomst vol groei en ontwikkeling. Daarnaast vind ik het belangrijk dat Trans Lion haar eigenschappen zoals benaderbaar, flexibel en een goede prijs-kwaliteitverhouding behoudt. We blijven doen waar we goed in zijn.

Monique Schutrups: “We blijven investeren in het verbeteren en verbreden van onze dienstverlening. Trans Lion heeft net als Equilar een pragmatische en persoonlijke benadering. Wij zijn verheugd met de toegevoegde waarde die de medewerkers van Trans Lion met zich meebrengen.”

Blik op Werk keurmerk

Trans Lion is in het bezit van het Blik op Werk-certificaat en werkt volgens de eisen die hieraan gesteld worden. In november heeft er een audit plaatsgevonden. Met trots kunnen wij meedelen dat Trans Lion opnieuw aan alle normen voldoet die het keurmerk stelt.

2e spoor Wet verbetering poortwachter

Als een werknemer (langdurig) arbeidsongeschikt wordt, zal de werkgever met de werknemer moeten werken aan de re-integratie. Concreet betekent dit dat de werkgever en de werknemer er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat de werknemer zo snel mogelijk weer deelneemt aan het arbeidsproces.

Hoge tevredenheidscijfers bij Trans Lion

Voor Trans Lion is het leveren van kwaliteit belangrijk. Daarom zijn wij Blik op Werk gecertificeerd. In dit kader worden onze cliënten en opdrachtgevers uitgenodigd om aan een tevredenheidsonderzoek mee te doen. Ook dit jaar hebben wij weer mooie tevredenheidscijfers mogen ontvangen.

Training Wet verbetering poortwachter

Trans Lion verzorgt in samenwerking met Thuis in Verzuim de training Wet verbetering poortwachter.
Bij deze training, die wij bij u op kantoor kunnen geven, komen alle belangrijke zaken van de Wet verbetering poortwachter aan de orde. Handig voor werknemers die regelmatig met deze wet te maken hebben (bijvoorbeeld afdeling HR, P&O en leidinggevenden).

Schema WvP

Bij langdurig ziekteverzuim hebben werkgever en werknemer verplichtingen omtrent de re-integratie in het kader van de Wet verbetering poortwachter.